Dyrene

Heste, grise, køer og får...

Hører til min 4H gård


Historisk er 4H opstået som ungdommens interesse for dyr, natur og landbrug under landboforeninger og husmandsforeninger. I dag er interessen ofte mere kæledyrsorienteret og derfor har vi mange forskellige dyr du kan komme og besøge - og meget gerne lære meget mere om.

Kvæget


 


Her på gården møder du dejlige bulderhoveder, med rug tunge, nysgerrige øjne og en pokkers lyst til at storme af sted med halen højt hævet.


Tyrekalvene er klappekæle kalve, der skal fedes op og slagtes til sommer. Så her i foråret kommer der to nye SDM tyrekalve, der er klar til at være med i 4H til leg og til alvor på dyrskuerne.


Kalvene er privatejede, men indgår naturligt i 4Hs dyrehold og de kan lånes til leg og læring omkring kalve – pasningsopgaverne og til dyrskuerne.

Fugle 


På 4H gården møder man havens og skovens vilde fugle flyvende frit omkring. I 2005 byggede vi et voliere til forskellige tamfugle. Volieret indeholder Kanariefugle, Nymfeparakitter, Undulater, Zebrafinker, Guldfasaner og Vagtler.


Volieret er bygget op med planter, grene og forskellige redekasser.


Man kan sidde inde i volieret og nyde fuglene kvidre og flyve rundt omkring. Det er en særlig oplevelse at vaske fugle-badet og hælde nyt vand i. Straks sidder tre fire små fugle og holder storvask….Man kan se, hvordan de pjasker helt vildt med vandet, soignere sig og pudser sig under vingerne. Det er en fryd for øjet.Får og geder


4H gården har 4 får og en vædder. Fru Hansen er ældste får i flokken. Hun har fået mange lam og er god til at styre hele flokken. ”Trillerne”, trillingerne Tante grøn, Tante lilla og Tante tut har også deres at skulle have sagt, blot de accepterer Fru Hansens ”enevælde”. Hr. Nielsen er vores vædder. Han går ofte for sig selv, da 4 damer kan til tider være lidt af en opgave selv for en herre som hr. Nielsen.


Hr. Nielsen bruger en del af sin tid på at opdrage Trunte (gårdens ged), men det er ikke lykkedes ham at få hende til at tale fåresprog. Trunte ligger nu heller ikke på den lade side; hun har flere gange forsøgt at få hr. Nielsen til at hoppe op på fårehuset, men hans kondi er ikke til den slags og hvad forstår en bjergged sig også på får.


Fårene får lam hvert forår. Ofte er der allerede lam i slutningen af februar. Her går fårene dog stadig inde i stalden, da det ofte er vådt og mudret ude. På tørvejrs dage kommer alle dog ud og får luft og får lov til at slå op med rumpen.En flittig hånd, et kvikt hoved, et varmt hjerte og et godt helbred

At lære ved at udføre og gøre det bedste bedre